Кои информации ние ги прибираме?

Ги прибираме информациите од Вас кога ќе се регистрирате на нашата страница, кога правите порачка, кога станувате претплатник на нашиот билтен (newsletter) или при пополнување на формулар.

Кога порачувате или се регистрирате на нашата страна, соодветно, Вие сте прашани да ги внесете вашите  податоци : име, е-маил адреса, поштенска адреса. Сепак Вие можете и да ја посетите нашата веб-страна анонимно.

За што ги користиме вашите податоци?

Било која информација која ја прибираме од Вас може да биде искористена на еден од следниве начини :

·       За да го персонализирате вашето искуство
(вашите информации ни помагаат нам за подобро да одговориме на вашите индивидуални потреби)

 ·    За да ја подобриме нашата веб-страна 

(ние постојано се стремиме да ги подобруваме нашите понуди на веб-страната базирани на информацијата и повратната информација која ја добиваме од вас)
 

·     За да се подобри услугата на купувачите
(вашата информација ни помага нам за поефикасно да одговориме на вашите барања и потреби)
Вашата информација, без разлика јавна или приватна, никогаш нема да биде продадена, разменета, пренесена или предадена на некоја друга фирма за било која причина, без ваша согласност, освен за изразување на целта на доставување на купениот производ или бараната услуга.

·     За администрирање на натпревар , промоција , анкета или друг настан

·     За да се испраќаат периодични е-маилови
            

Е-маил адресата што ја приложувате при обработка на порачката, може да биде употребена за да ви биде пратена информација околу вашата порачка, како и добивање на информација за привремени новитети на нашата Веб продавница, промоции, информации за производи и услуга, итн.


Забелешка : Доколку сакате во иднина да не бидете наши претплатници за добивање на е-маилови , ние вклучуваме и детални инструкции на дното од секој пратен е-маил како тоа да го направите.

Како ги заштитуваме вашите информации?

Ние спроведуваме различни безбедносни мерки и решенија со цел да се одржува безбедноста на нашата веб страна а со тоа ја одржуваме и безбедноста на вашите лични податоци кога правите порачка или внесувате, поднесувате или пристапувате до вашите лични информации.

При плаќање со кредитна картичка ние воопшто не ги земаме вашите информации за кредитната картичка. Принципот е следен:

При одбирање на опција да платите со кредитна картичка, се врши пренасочување од нашата веб страна кон веб страната на процесорот за кредитни картички (Casys). Таму ги внесувате вашите податоци и го вршите целото плаќање. По завршување на плаќањето повторно автоматски се враќате на нашата веб страна. 

Никакви информации за вашата кредитна картичка не се внесуваат кај нас ниту остануваат кај нас.

При плаќање со кредитна картичка сумата ви е само резервирана. Наплатата ќе се изврши на денот на испорака.

Дали користиме cookies ?

Да (Тоа се мали датотеки кои веб-страната или сервис провајдерот ги префрлува во вашиот хард диск преку вашиот веб прелистувач (ако вие имате претходно дозволено) кои овозможуваат страните или сервис провајдерите да го препознаат вашиот систем (веб пребарувач) и да запамти одредени информации.

Ние ги користиме т.н Cookies за да се запамтат и процесираат производите во вашата кошничка , како и зачувување на вашите поставувања за идни купувања и за пратење на рекламите.

Дали ние даваме информации на други страни ?

Ние не продаваме , тргуваме , или на било кој друг начин ја даваме личната информација за идентификација на други страни. Ова не вклучува доверливи трети страни кои ни помагаат во одржувањето на веб-страната, водењето на бизнисот, или вашето услужување, доколку тие страни се согласат дека ќе ги чуваат вашите информации и нема да бидат предадени на други. Ние може исто така да ги направиме достапни вашите информации кога мислиме дека се е во согласност со законот , спроведување на наши полиси , или да ги заштитиме нашите или нечии права , имотот или безбедноста. Сепак, информации на не-лични посетители можат да се дадат на други страни за маркетинг, рекламирање или други потреби.

Линкови од поврзани страни

Повремено, по наша инцијатива, може да вклучуваме и нудиме производи и услуги од други страни на нашата веб-страна. Овие други страни имаат одделни и независни приватни политики. Ние секако немаме никаква одговорност или обврска за содржината и настаните на овие страни. Сепак ние бараме да го зашититиме интегритетот на нашата страна, и секој е добредојден за повратни информации околу овие страни.

Онлајн Политика на приватност

Оваа онлајн политика на приватност се однесува само на информации добиени низ нашата веб-страна, а не се однеува за информации добиени офлајн.

Ваша согласност

Со користење на нашата страна, вие се согласувате со нашата политика на приватност.

Промени во нашата политика на приватност

Ако одлучиме да ја промениме нашата политика на приватност , ние ке ги прикажеме тие промени на оваа страна, и/или ќе ја обновиме датата на Политиката на приватност.

Последна промена 10.08.2020